Saronix/Lookwartier Doetinchem 

Saronix/Lookwartier Doetinchem In december 2016 heeft Klaasen Bouw  samen met OpZoom architecten en SAB (adviseurs in ruimtelijke ontwikkeling) de selectieprocedure voor de Design & Build opdracht van 56 woningen in Doetinchem voor Sité Woondiensten gewonnen. De 56 huurwoningen worden gerealiseerd op de twee locaties Saronix en Lookwartier in Doetinchem.

Saronix
Op de locatie Saronix komen 30 huurwoningen bestaande uit 8 eengezinswoningen, 2 levensloopbestendige woningen en 20 appartementen voor de Estinea. De woningen hebben een kleinschalig en industrieel karakter, geïnspireerd op het industriële verleden en het nog aanwezige ketelhuis.   
Lookwartier
Op de locaties Lookwartier, gelegen aan de ruimzichtlaan, komen 26 huurwoningen, verdeeld over 6 woonblokken. De 26 huurwoningen kennen diverse types, zowel grondgebonden woningen als benedenwoningen en bovenwoningen. De bebouwing  aan de ruimzichtlaan vormt een stedenbouwkundige afronding van de invulling van de ruimzichtlaan en hebben een stads & chic karakter. Om het statige karakter te versterken, heeft de begane grond een hoogte van 3,50 m en kent de gevel een klassieke opbouw in een eigentijds jasje met een hoge frontgevel. 

Energieneutraal
Alle 56 huurwoningen op de locaties worden volgens het energieconcept Casa Vita energieneutraal opgeleverd. Dit houdt in dat de gebouw gebonden energie door de woning zelf wordt opgewekt; de bewoner heeft dan slechts nog de kosten voor het huishoudelijk gebruik.

Afgelopen week ontvingen wij van Klaassen opdracht tot leveren van:
  • Balkons
  • Galerijen

Foto's

‹ Terug

Inschrijven nieuwsbrief

E-mailadres:

Nieuwsbrief voor:

Inschrijven