Poppodium Victorie te Alkmaar 

Poppodium Victorie te Alkmaar Midden in hartje Alkmaar is vanaf 2016 het nieuwe poppodium Victorie verrezen. Dé uitgaansgelegenheid waar bekend en minder bekend muzikant wel eens geweest moet zijn. De vormgeving van het nieuwe gebouw sluit aan bij de bestaande en wat ruige sfeer die bij de wijk Overstad hoort. De gevel bestaat uit staal en aluminium welke de industriele sfeer ademt. De straatzijde van het gebouw is transparant zodat van buiten goed te zien is wat er binnen gebeurt. Het dakterras is een functionele toevoeging dat gebruikt gaat worden voor ontmoetingen. 

Ook het interieur heeft een stoere uitstraling. Ruige betonwanden en een plafond van houten latten die willekeurig getimmerd worden en kanalen deels in het zicht contrasteren met een doorlopend element in een felle kleur. Door de grote vide in de foyer ontstaat een ruimtelijk beeld.

Mombarg Beton heeft van Lokhorst B&O de opdracht gekregen om zorg te dragen voor de engineering en productie van de onderstaande betonnen elementen:

  • Trappen
  • Wanden (5300mm hoog!)
  • Wanden met houtstructuur
  • Balken

Foto's

‹ Terug

Inschrijven nieuwsbrief

E-mailadres:

Nieuwsbrief voor:

Inschrijven