Pandasia - Ouwehands Dierenpark Rhenen 

Pandasia - Ouwehands Dierenpark Rhenen Pandasia is het bijzondere pandaverblijf van Ouwehands Dierenpark. Wessels Rijssen heeft de twee verblijfplaatsen voor de reuzenpanda`s gebouwd. Ook is er een winkel en een restaurant in het gebouw gemaakt.


Pandasia is in traditioneel Chinese stijl gebouwd. Om dit te verwezenlijken werden diverse Chinese elementen, ornamenten en accessoires aangebracht. ‘Pandasia’ bestaat uit twee bouwdelen die door een houten brug met elkaar zijn verbonden. De dak- en gevelconstructies zijn in China op traditionele wijze gemaakt en hebben een bijpassende authentieke kleurstelling. De gevels zijn voorzien van ronde elementen waarop Chinese voorstellingen staan afgebeeld. Het dak is bekleed met dakpannen die op traditionele wijze, handmatig in China zijn gemaakt. De vorm, constructie, verhoudingen, materiaal en kleur van de gebouwen zijn afgeleid van een Chinese tempel. Hierin is de Chinese detaillering, kleurstelling, materiaalgebruik en symboliek zorgvuldig toegepast.
Geleverde onderdelen:
  • Balken
  • Bloktreden
  • Kolommen
  • Trap
  • Wanden
Pandasia in vogelvlucht 

In februari 2018 werd tijdens de Giant Panda Global Awards in Berlijn het reuzenpandaverblijf uitgeroepen tot het mooiste pandaverblijf ter wereld. Pandasia won met ruime meerderheid van de stemmen. Wereldwijd waren in totaal tien pandaverblijven genomineerd voor de onderscheiding. 
Artikel in Gelderlander

Foto's

‹ Terug

Inschrijven nieuwsbrief

E-mailadres:

Nieuwsbrief voor:

Inschrijven