Koningsoord - Berkel Enschot 

Koningsoord - Berkel Enschot In de tuinen van de voormalige abdij van Berkel Enschot, ten westen van het klooster, verrijst Koningsoord: het nieuwe dorpshart. Heijmans bouwt een compleet nieuw en ruimer winkelcentrum, dat in grote mate wordt gevuld door de ondernemers van het huidige winkelcentrum en ook ruimte biedt aan nieuwe ondernemers. Rondom en boven de winkels is volop ruimte voor wonen; er komen 2 appartementengebouwen met grote en kleine koop-appartementen.
Mombarg levert in opdracht van Heijmans de volgende prefab elementen:
  • Balkons
  • Bordessen
  • Trappen
  • Galerijen


Deelgebied Dorpshart wordt het nieuwe, levendige winkelhart van Berkel-Enschot. Circa 11.000 m2 winkel-/bedrijfsruimtes en zo’n 140 nieuwbouw huur- en koop-appartementen in de kern van gebiedsontwikkeling Koningsoord. In de plint van de vier woonblokken in deelgebied Dorpshart van Koningsoord wordt in totaal ruim 11.000 m2 commerciële (winkel)ruimte gerealiseerd. Deze ruimte wordt in grote mate betrokken door de ondernemers van het huidige winkelcentrum Eikenbosch. Naast de komst van oude bekenden zullen ook nieuwe ondernemers hun opwachting maken.
In het Dorpshart komen straks drie grote supermarkten (Albert Heijn, Jumbo en Aldi). Daarnaast is er in het winkelcentrum plaats voor landelijke, regionale als ook lokale ondernemers. 
Heijmans maakte deze drone-film.

Foto's

‹ Terug

Inschrijven nieuwsbrief

E-mailadres:

Nieuwsbrief voor:

Inschrijven