Brandweerkazerne Doetinchem 

Brandweerkazerne Doetinchem De locatie van de nieuwe brandweerkazerne te Doetinchem is gelegen aan het stadscentrum en aan de Europaweg. 
De nieuwe kazerne wordt gebouwd op een groene locatie. De bestaande voetbalvelden rondom de kazerne maken deel uit van een groene zone die zoveel mogelijk in tact gehouden moet worden. In het ontwerp zijn verschillende voorzieningen meegenomen voor vleermuizen en vogels.

Winnaar: 'Achterhoek Architectuurprijs 2014' 


De bovenste verdieping heeft twee hoogte accenten. Het gebouw is voorzien van twee dakterrassen: één voor het representatieve deel van de brandweer met kantoren en kantine en één andere meer besloten tuin voor het uitrukpersoneel.

De uitrukgarage is gericht naar de Europaweg, zodat de brandweerwagens direct kunnen uitrukken naar de betreffende locatie. Op de begane grond zijn de werkplaatsen en de kleed- en wasruimten gesitueerd. Door middel van een groene wal en talud blijft de oefenloods en –plaats uit het zicht van de Europaweg. 

Naar verwachting moet medio december 2013 de nieuwe brandweerkazere aan de Stokhorstweg in Doetinchem worden opgeleverd. De brandweer kan dan vanaf januari 2014 de kazerne gebruiken.

In opdracht van bouwcombinatie WAM&VanDuren/Koopmans levert Mombarg Beton de onderstaande prefab betonelementen:
  • Trappen
  • Wanden (met en zonder structuur)
  • Kolommen
  • Gevelelementen
  • Balken
  • Plinten

Download bijlagen Achterhoek Magazine - Winnaar APA 2014

Foto's

‹ Terug

Inschrijven nieuwsbrief

E-mailadres:

Nieuwsbrief voor:

Inschrijven