BAT-complex Zevenaar 

BAT-complex Zevenaar Rond 1920 startten Willem Carel Buschhammer en Kiazim Emin Bey een nieuwe tabaksfabriek in Zevenaar. Ze importeerden tabak uit Turkije en Macedonië, en de afkorting daarvan werd de fabrieksnaam: Turmac. In 1952 werd een nieuw gebouw neergezet. De verkopen van Turmac liepen in de jaren vijftig terug en de laatste Turmac-sigaretten rolden in 1960 van de band. De fabriek ging voor andere fabrikanten voor de Europese markt onder licentie produceren: eerst voor Rothmans, later voor de British American Tobacco Manufacturing Company (BAT). De fabriek werd in 2008 gesloten.
 
In september 2013 werd bekend dat de gemeenteraad van Zevenaar heeft besloten het nieuwe gemeentehuis te vestigen in de voormalige sigarettenfabriek. Ook productiehal HAL 12 wordt verbouwd, en wellicht vestigen andere organisaties zich ook in het gebouw. De hoogbouw en de productiehal van de vroegere sigarettenfabriek BAT in Zevenaar worden benoemd als gemeentemonumenten.
 
Het werk aan het BAT-kantoor en de hal begint in de tweede helft van november 2014. De ambtenaren zullen naar verwachting aan het begin van 2016 verhuizen.

Mombarg Beton maakt in opdracht van WAM&VanDuren de volgende prefab elementen:
  • Sierkolommen
  • Sierwanden met canalures
Nieuwsgierig naar de laatste vorderingen? Klik van hier.

Foto's

‹ Terug

Inschrijven nieuwsbrief

E-mailadres:

Nieuwsbrief voor:

Inschrijven