Projecten

Onderstation IJburg Amsterdam 

Onderstation IJburg Amsterdam

K_Dekker bouwt een nieuw onderstation op het strandeiland in IJburg Amsterdam.
Dat nieuwe station staat op de kop van het Strandeiland, midden in de woonwijk en vol in het zicht. En dus heeft een architect zich op het ontwerp gestort. De gevel van het gebouw is voorzien van bijzondere metselverbanden en daarbovenop een bekleding met verticale en horizontale lamellen. Het is een echte blikvanger geworden!

Lees verder ›

3 Prinsessen, Waterdonken Breda 

3 Prinsessen, Waterdonken Breda

Op een van de laatste locaties van de inmiddels bebouwde Waterdonken in Breda worden er door de Van Grunsven Groep 90 appartementen gerealiseerd, verdeeld over 3 gebouwen.

Lees verder ›

De Vrije Kade fase 3 Buiksloterham-Amsterdam 

De Vrije Kade fase 3 Buiksloterham-Amsterdam

In Amsterdam realiseert Thunnissen Bouw fase 3 van De Vrije Kade Buiksloterham. De Vrije Kade is een ontwikkeling aan de Distelweg Amsterdam op de Buiksloterham op nog geen 10 minuten fietsen van het CS, 5 minuten fietsen naar de pont en op 2 minuten fietsen van de nieuwe brug die het gebied verbindt met de NDSM werf. De Vrije Kade heeft een stedelijke en industieële opzet in een autovrije omgeving. Het plan bestaat uit huur-, koopappartementen, eengezinswoningen koop en commerciële ruimtes.

Lees verder ›

Cruquius - Amsterdam, Oostelijk havengebied 

Cruquius - Amsterdam, Oostelijk havengebied

Cruquius is het laatste onontgonnen eiland in het Oostelijk havengebied van Amsterdam. Amvest, de grootste eigenaar in het Cruquiusgebied, herontwikkelt het verouderde bedrijventerrein tot een levendig multifunctioneel stedelijk gebied aan het water met veel groen.  

Binnenbocht

In de Binnenbocht realiseert TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep als bouwteampartner in opdracht van Amvest drie gebouwen: een licht, modern ‘terrassengebouw’, een karakteristieke loods en een stoer appartementengebouw van baksteen en houten elementen. 

Mombarg levert de volgende prefab betonelementen:

  • Balkons
  • Bordessen
  • Galerijen
  • Kolommen
  • Dakplaten
  • Wanden
  • Trappen

Lees verder ›

Riga Ontwerpgebouw Imagewharf Amsterdam 

Riga Ontwerpgebouw Imagewharf Amsterdam

Riga Ontwerpgebouw wordt gebouwd met Mombarg Betonelementen.
Aan de Rigakade in Amsterdam realiseert Hercuton Imagewharf, een creatieve campus waar ideeën en ambachten samenkomen in een urban community gebouwd op beleving en inspiratie. Imagewharf bestaat uit drie grote panden: het Ontwerpgebouw, het Werkgebouw en het Studiogebouw. Mombarg ontving onlangs opdracht van Hercuton tot levering van de prefab betonelementen voor dit gebouw. De oplevering staat gepland tussen november 2017 en april 2018

Het Ontwerpgebouw

Allard Architecture uit Amsterdam tekende voor dit pand dat bestaat uit 5 bouwlagen inclusief parkeerlaag. Het wordt volledig uitgevoerd in prefab beton volgens de karakteristieke loft architectuur. Kenmerkend hierbij zijn de grote ruimtes, hoge plafonds en een grote hoeveelheid lichtinval waarbij de installaties onderdeel uitmaken van de architectuur.

Lees verder ›

Kramp Varsseveld 

Kramp Varsseveld

In opdracht van Koopmans Bouw leverde Mombarg Beton prefab betonelementen voor de bouw van een nieuw magazijn met kantoorruimte voor Kramp in Varsseveld.
Voor deze kantoorruimte is in Ulft een flinke hoeveelheid prefab betonwanden, -trappen, -bordessen en -balken geproduceerd, maar meest indrukwekkend zijn de 39 betonnen kolommen voor de bouw van het nieuwe magazijn. Deze hebben een lengte van 22 meter en een gewicht van 50 ton per stuk en zijn voorzien van speciale ingestorte ankers in de voet van de kolom. Door gebruikmaking van deze ankers, ofwel kolomschoenen,  staan deze kolommen na montage zonder schoren rechtop!
De stalen vakwerkliggers overspannen maar liefst 50 meter en zijn 3,5 meter hoog.

Lees verder ›

Referenties BIM- projecten


Hieronder vindt u een greep uit onze reeds uitgevoerde BIM- projecten.


Van leverancier naar co-maker 

Van leverancier naar co-maker


Mombarg Beton is een toonaangevend betonspecialist met meer dan 30 jaar ervaring met prefab beton. Om nog slimmer en beter samen te werken en meer toegevoegde waarde te kunnen bieden aan aannemers en opdrachtgevers, is het bedrijf overgestapt naar de Autodesk Building Design Suite. Met als ‘fundering’ Revit Structure in combinatie met TheModus bleek dit een optimale BIM-oplossing.

Lees verder ›

Montessori College te Nijmegen 

Montessori College te Nijmegen


Voor het Montessori College te Nijmegen wordt een nieuwe vestiging gebouwd voor ruim 1.400 scholieren. De combinatie GiesbersWijchen/Kropman Installatietechniek is op basis van een aanbesteding gekozen als Economisch Meest Voordelige Inschrijver (EMVI).

Lees verder ›

Achter de Poort te Culemborg 

Achter de Poort te Culemborg


Voor het project Achter de Poort fase 1 te Culemborg bouwt ReinBouw 58 huurwoningen. Deze bestaan uit 44 appartementen en 14 grondgebonden woningen. Voor de bouw van deze woningen dienen alle betrokken partijen te werken in een door ReinBouw aangeleverd driedimensionaal model. In dit model dienen alle gegevens geïntegreed te worden om het proces vlekkeloos te laten verlopen.

Lees verder ›

Inschrijven nieuwsbrief

E-mailadres:

Nieuwsbrief voor:

Inschrijven