Nieuwbouw Leonardo College Leiden 

Nieuwbouw Leonardo College Leiden In Leiden bouwt Lithos het nieuwe Leonardo College. Het Leonardo College is een school in beweging. In alle opzichten. Vanuit de overtuiging dat leerlingen die graag bewegen, met plezier naar school gaan, komt de nieuwbouw tot stand. Want wie beweegt, heeft meer energie, een beter humeur en presteert beter.
Lithos plaatste deze 3D vogelvucht.

Een stoere, zichtbare school als onderdeel van de wijk
Het Leonardo College is een openbare school voor MAVO, HAVO en VWO en een officiële Topsport Talentschool. Het sport- en dansprofiel van de school wordt in een beweeglijke, stoere hoofdvorm vertaald, die aansluit bij de omgeving. De wens is om een deel van de buitenruimte openbaar toegankelijk te maken zodat de buurt er ook gebruik van kan maken.
Het voorliggende Voorlopig Ontwerp voor de nieuwbouw van het Leonardo College aan de Churchilllaan in Leiden wordt de komende maanden in nauwe samenwerking met de opdrachtgever, Stichting Scholengroep Leonardo da Vinci, gebruikers, gemeente Leiden, N3O architecten, Ector Hoogstad Architecten, ICS adviseurs, Lithos bouw & ontwikkeling en Zenzo Maatschappelijk Vastgoed verder uitgewerkt voor de aanvraag van de omgevingsvergunning.
Energieneutraal als uitgangspunt
Eng is het uitgangspunt om aan te voldoen als het gaat om de energienorm. Eng staat voor Energieneutraal Gebouw, wat betekent dat het nieuwe Leonardo College zelf gaat voorzien in haar energie.

Mombarg Beton kreeg opdracht tot leveren van: 
  • Trappen
  • Bordessen 
  • Zitelementen
  • Wanden
  • Liftschacht/trappenhuiswanden



Foto's

‹ Terug

Inschrijven nieuwsbrief

E-mailadres:

Nieuwsbrief voor:

Inschrijven