Algemeen -  Mombarg Beton als Bim-partner

Algemeen -
BIM staat al enige tijd onder grote belangstelling in de bouwbranche, de afkorting staat voor Bouw Informatie Modellering. BIM biedt partijen grote voordelen op velerlei gebieden onder andere door samenwerking tussen verschillende partijen. De bouwsector past het ‘BIMMEN’ steeds meer toe waardoor er ook steeds meer gebruik gemaakt wordt van de voordelen, dit geldt zeker bij nieuwbouwprojecten waar veel prefab betonproducten worden toegepast. Mombarg Beton loopt hier als betonproductenfabrikant in voorop.


Naast het produceren van geprefabriceerde betonnen elementen zijn wij ook proactief in het 3D engineeren van deze elementen. Door de kleine marges in de bouwbranche is het als organisatie van belang om de faalkosten te drukken, hierdoor wordt niet alleen de financiële situatie verbeterd maar ook de geleverde kwaliteit.

Om faalkosten tijdens de bouwfase zo veel mogelijk te voorkomen engineeren wij samen met de klant, vorm- en wapeningstekeningen van complete casco’s in Revit (3D) en Autocad (2D). Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de individuele elementen, maar ook naar knooppunten en de manier van koppelen.

Bouwpartners van Mombarg Beton kunnen door simulatiemogelijkheden (clash-detectie) al in een vroegtijdig stadium conflicten constateren. Hierdoor wordt het aantal ontwerp- en bouwfouten tijdens de bouwfase terug gedrongen tot een minimum welke direct invloed heeft op het reduceren van faalkosten.

Meer over BIM projecten >

Foto's

‹ Terug

Inschrijven nieuwsbrief

E-mailadres:

Nieuwsbrief voor:

Inschrijven